Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Polityka prywatności

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO BEMVENDI STORE

  1. Postanowienia ogólne

1.1 Niniejsza polityka prywatności określa zasady ochrony informacji poufnych dotyczących Użytkowników, w tym danych osobowych, przez administratora tych danych (Bemvendi Sp. z o.o., NIP: 5423423911), czyli podmiot prowadzący Sklep internetowy Bemvendi Store, dostępny pod adresem https://bemvendi.store (zwany dalej "Sklep").

1.2 Na potrzeby interpretacji niniejszego dokumentu zastosowanie znajdują definicje ujęte w Regulaminie Sklepu.

1.3 Prowadząc Sklep, Sprzedawca dokłada szczególnych starań w celu ochrony praw Użytkowników, w szczególności w zakresie ochrony prywatności i ochrony informacji przekazanych Sprzedawcy i dotyczących Użytkowników. Informacje te (w tym dane osobowe Użytkowników) są należycie zabezpieczane, a formularze internetowe służące do przesyłania tych informacji są chronione protokołem bezpieczeństwa SSL, dzięki czemu proces przekazywania danych jest szyfrowany. Przetwarzając dane osobowe Użytkowników, Sprzedawca zwraca szczególną uwagę na to, aby dane te były chronione przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa oraz ich zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

  1. Dane osobowe

2.1 Podczas korzystania ze Sklepu, Użytkownik może zostać poproszony o podanie swoich danych osobowych, niezbędnych do świadczenia usług przez Sprzedawcę:

  • podczas rejestracji w Sklepie (imię i nazwisko lub nazwa firmy, adres dostawy, numer telefonu, adres e-mail),
  • przy wyrażeniu chęci korzystania z usługi Newslettera (adres e-mail),
  • przy składaniu zamówienia (imię i nazwisko lub nazwa firmy, adres dostawy, numer telefonu, adres e-mail).

2.2 Podanie jakichkolwiek danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne. Podanie danych wymienionych w punkcie 2.1 jest konieczne w celach określonych w punkcie 2.4.

2.3 Użytkownicy mogą przeglądać Sklep oraz zamieszczone w nim oferty dotyczące towarów bez uprzedniej rejestracji oraz podawania danych osobowych.

2.4 Celem przetwarzania danych Kupującego przez Sprzedawcę, podanych przez Kupującego w związku z zakupami w Sklepie, jest realizacja zamówień. Podstawą przetwarzania danych osobowych w tym przypadku jest:

  • umowa sprzedaży lub działania podejmowane na żądanie Kupującego, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),

2.5 Dane osobowe Użytkownika mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości. Dane osobowe Użytkowników mogą być także przekazywane lub ujawniane – w niezbędnym i wymaganym zakresie - podmiotom trzecim, w tym podmiotom wykonującym na zlecenie Sprzedawcy czynności związane z zawartą z Kupującym Umową, m.in. operatorom obsługującym płatności elektroniczne z tytułu zawieranych Umów lub podmiotom realizującym dostawy zamówionych towarów.

2.6 Sprzedawca zapewnia Użytkownikom, których dane osobowe przetwarza, realizację uprawnień wynikających z przepisów o ochronie danych osobowych, w tym prawa dostępu do treści własnych danych osobowych i ich poprawiania oraz prawa do kontroli przetwarzania własnych danych osobowych na zasadach opisanych w przedmiotowej ustawie.

2.7 W ramach realizacji prawa do kontroli przetwarzania własnych danych osobowych, Użytkownik ma w szczególności prawo do wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jego danych ze względu na jego szczególną sytuację, a także wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych, gdy Sprzedawca przetwarza je gdy jest to niezbędne dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Sprzedawcę lub gdy Sprzedawca zamierza je przetwarzać w celach marketingowych, lub wobec przekazywania przez Sprzedawcę danych osobowych Użytkownika innemu niż Sprzedawca administratorowi danych.

2.8 Poufne informacje dotyczące Użytkowników, w tym dane osobowe Użytkowników, są chronione przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, a także innymi przypadkami ich ujawnienia albo utraty oraz przed zniszczeniem lub nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych oraz informacji poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń technicznych i organizacyjnych.

2.9 Wszelkie dane osobowe przetwarzane są przez Administratora zgodnie z przepisami powszechnie obowiązującego prawa, w szczególności z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych.

  1. Ciasteczka (cookies)

3.1 Gromadzimy pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) związane z Twoją aktywnością w Sklepie. Cookies to niewielkie informacje wysyłane przez stronę Sklepu i zapisywane na urządzeniu końcowym (komputerze, laptopie, smartfonie), z którego korzystasz podczas przeglądania stron internetowych Sklepu. Nie mamy dostępu do danych znajdujących się na Twoim urządzeniu. Cookies pozwalają nam na prezentowanie systemu rekomendacji produktów i lepszym dopasowaniu ofert do Twoich potrzeb i preferencji zakupowych. Gromadzone informacje w plikach cookies obejmują Twoją historię aktywności związanej z przeglądaniem produktów lub dokonywaniem zakupów w Sklepie. Zebrane dane służą do monitorowania i sprawdzenia, w jaki sposób korzystasz ze Sklepu, aby usprawniać jego funkcjonowanie i tym samym zapewniać bardziej efektywną prezentację oferty.

3.2 Monitorowania informacji na podstawie plików cookies dokonujemy korzystając z odpowiednich narzędzi. Wygaśnięcie plików cookies następuje na skutek skasowania plików cookies w przeglądarce, zmiany urządzenia albo reinstalacji przeglądarki. Decydujesz o przetwarzaniu plików cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki. Możesz w każdej chwili wyłączyć lub przywrócić opcję gromadzenia cookies poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Wyłączenie plików cookies może wpłynąć na sposób wyświetlania się Sklepu.

3.3 Sklep korzysta z narzędzia Google Analytics w celu optymalizacji działania Sklepu. Jeśli nie życzysz sobie, aby Twoje działania były zapisywane, możesz zainstalować odpowiednią wtyczkę w swojej przeglądarce, aby być niewidocznym dla Google Analytics.

3.4 Sklep wykorzystuje różne systemy korzystające z plików cookies w celu analizowania ruchu na stronie i dostosowywania reklam. Obejmuje to geotargeting, remarketing oraz personalizację reklam.

3.5 Sklep może także korzystać z systemu służącego do rekomendacji produktów, który opiera się na plikach cookies.

3.6 Pliki cookies mogą być zapisywane oraz wykorzystywane przez zewnętrzne firmy w celu świadczenia usług marketingowych.

  1. Postanowienia końcowe

4.1 Każdy Użytkownik Sklepu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z usług Sklepu i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakichś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych, masz prawo do ich usunięcia lub niekorzystania z usług Sklepu.

4.2 Twoje dane osobowe przekazywane są następującym podmiotom współpracującym ze Sklepem Bemvendi Store: firmom kurierskim, firmie obsługującej płatności online oraz firmie zajmującej się obsługą księgową. Ponadto, Twoje dane mogą być przekazywane firmom zajmującym się analizą ruchu na stronie i personalizacją reklam. Nie przechowujemy żadnych danych poufnych jak numery kart kredytowych czy dane dostępu do konta bankowego.

4.3 Zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych, masz prawo do poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w Sklepie internetowym Bemvendi Store, prześlij e-mail na adres bemvendi.store@gmail.com lub listem poleconym na adres: Bemvendi Sp. z o.o., Elektryczna 1/3/216, 15-080, Białystok.

4.4 Jeśli nie usuniesz ich wcześniej, Twoje dane osobowe związane z realizacją zamówienia będą przechowywane maksymalnie 9 lat od Twojego ostatniego zamówienia. W przypadku zapisu na newsletter, okres ten wynosi maksymalnie 5 lat od Twojej ostatniej aktywności związanej z newsletterem.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl